Skip to content

Gezondheid en welzijn in Boeimeer 

Op de eerste plaats is er natuurlijk de locatie Langendijk van het Amphia-ziekenhuis, ooit begonnen als het Diaconessen-ziekenhuis. Ook aan de Langendijk is de volgende grote instelling:  Woonzorgcentrum Thebe / Aeneas, revalidatiezorg, verpleeghuiszorg en dagbehandeling op één locatie. Waar tevens de activiteiten van Boymere plaatsvinden.

Aan de Brederostraat is sinds een aantal jaren Gezondheidscentrum Bredero gevestigd. Hier werken huisartsen, fysiotherapeuten, oefentherapeuten, podotherapeuten, ergotherapeuten, diëtisten en jeugdhulopverleners. verder is er een apotheek gevestigd. In hetzelfde gebouw bevindt zich ook een praktijk voor parodontologie.

Praktijk Graaf Hendrik III-laan (op nummer 123) biedt fysiotherapie, ergotherapie en logopedie en in dezelfde laan op nummer 63 bevindt zich het Verloskundig centrum.

Tandartsen zijn er ook in de wijk: Tandartspraktijk Bilderdijk (Bilderdijkstraat), Le Comte (Grote Spie), Vonk (Graaf Engelbertlaan) en Luijten (Cimburgalaan).  Aan de Grote Spie is ook de mondhygiënepraktijk van W.M. Lips.

Ook voor mindfullness hoef je de wijk niet te verlaten:  de praktijk Vanbinnennaarbuiten vind je aan de Bernhardsingel.

Net buiten de wijk zijn er Brocks Homeopathie (Ginnekenweg) en Fysiotherapiepraktijk Rietveld (Badstraat 2).

Ook op het gebied van welzijn is er in de wijk veel te doen.

Zorg voor elkaar Breda

Hulp of ondersteuning nodig? Samen met u werken we aan een oplossing. Voor: hulp bij boodschappen, klusjes, administratie aan huis, schulden, relatieproblemen, huishouden, verzorging of woningaanpassing.

Bel (076) 525 15 15 (elke werkdag 08 – 17 uur)

samen@zorgvoorelkaarbreda.nl       www.zorgvoorelkaarbreda.nl

WIJ

WIJ geeft aandacht en steun aan iedereen die dit nodig heeft. WIJ doet dit in een netwerk van mensen die hulp vragen en mensen die hulp bieden. WIJ doet daarbij een beroep op de mogelijkheden van de vrager zelf en op familieleden, buren, vrijwilligers of professionele medewerkers.

Bij WIJ kun je terecht voor: 

  • Allerlei praktische hulp aan huis
  • Maatschappelijk werk (via Zorg voor elkaar Breda)
  • Bewegingsactiviteiten Fit for Life
  • Preventie op het gebied van voeding en eenzaamheid
  • Ontmoetingsactiviteiten.

Focus Fysiotherapie

Focus Fysiotherapie is gevestigd aan Langendijk 34. Ze beschikken over een ruime oefenzaal en veel mogelijkheden voor oefentherapie. Daarnaast bieden ze de volgende specialisaties aan naast algemene fysiotherapie: manuele therapie, sportfysiotherapie, bekkenfysiotherapie, dry needling en hypnotherapie.